Foredrag: Gør dine sidste år på arbejdsmarkedet til de bedste

Er du over 50 år? Så vil du sandsynligvis opleve, at der sker meget i livet, når du har rundet det 50. år.

Ikke kun i dine omgivelser, men også hos dig selv, hvor ungerne kan selv og etablering af familie for længst er bag dig. Du kommer nu ind i en periode, hvor du vil have fokus på dig selv og din egen udvikling, som ikke kun er arbejdsbetinget, men som gerne skal fortsætte positivt på den anden side af pensionsalderen.

I disse år vil opfattelsen af mennesker over 50 år og deres muligheder ændre sig i takt med, at demografien ændrer sig, gennemsnitsalderen stiger og vi bliver flere ældre end yngre i samfundet. Denne udvikling har stor betydning for, hvad vi kan forvente af vores alderdom og vejen derhen.

På fyraftensmødet vil Lone Tranholm Nordby præsentere, hvordan man ser på de 50+-årige – og hvordan man kunne se på dem i fremtiden og Bent Mathiasen præsenterer nogle af de styrker erfarne medarbejdere har i forhold til andre medarbejdergrupper, og ideer og forslag til, hvordan du kan sætte dem i spil på arbejdspladsen og i livet på vej mod pension.

Udbytte:

– Hvilke fordomme er der omkring den ældre del af arbejdsstyrken – hvilke modsvar er der til dem?- Hør om, hvordan du bør orientere og forberede dig og definere drømme og ønsker for senkarrieren
– Få bud på, hvordan du kan klarlægge personlige og arbejdsmæssige mål og værdier
– Overvejelser omkring at fortsætte på arbejdet med en nytænkt god balance mellem arbejdsliv og fritidsliv
– Bliv forberedt på, hvordan du kan medvirke til at styre udviklingen i senkarrieren
– Hvordan vi førhen så på dem over 50, 60, 70 – og 80 år – og hvordan man må se dem fremover
– Få idéer til, hvad du skal gøre i din forberedelse til seniortilværelsen

Der vil i løbet af aftenen være afstemninger, hvis resultater vores diskussioner tager udgangspunkt i. Så husk at medbringe mobilen, så vi kan få din stemme med.

Inspiration til dine medlemmer

Lone Nordby og Bent Mathiasen fortæller om, hvordan du kan skabe en god senkarriere

Bent Mathiasen er selvstændig seniorrådgiver i MathiasenMotivation.dk. Både fagligt og personligt har Bent gennem de seneste 15 år haft fokus på de erfarne på arbejdsmarkedet. Og det har resulteret i en ny videndeling, som Bent formidler gennem seminarer, samt ved foredrag og seniorkurser.

Lone Tranholm Nordby har en lang marketingkarriere bag sig. I 2021 tog hun initiativ til “Adgang til Arbejde for Alle” (senere Perspektiv på Alder) og fik sammen med daværende headhunter Bo Sandberg Folketinget til at gennemføre, at man ikke længere på danske arbejdspladser må spørge om alder ifm. digital jobsøgning. Målet med Perspektiv på Alder er at ændre samtalen om dem over 50 år, så de bliver anset som en ressource.