Mød Perspektiv på Alder

Foredrag: Gør dine sidste år på arbejdsmarkedet til de bedste

Er du over 50 år? Så vil du sandsynligvis opleve, at der sker meget i livet, når du har rundet det 50. år.

Ikke kun i dine omgivelser, men også hos dig selv, hvor ungerne kan selv og etablering af familie for længst er bag dig. Du kommer nu ind i en periode, hvor du vil have fokus på dig selv og din egen udvikling, som ikke kun er arbejdsbetinget, men som gerne skal fortsætte positivt på den anden side af pensionsalderen.

I disse år vil opfattelsen af mennesker over 50 år og deres muligheder ændre sig i takt med, at demografien ændrer sig, gennemsnitsalderen stiger og vi bliver flere ældre end yngre i samfundet. Denne udvikling har stor betydning for, hvad vi kan forvente af vores alderdom og vejen derhen.

På fyraftensmødet vil Lone Tranholm Nordby præsentere, hvordan man ser på de 50+-årige – og hvordan man kunne se på dem i fremtiden og Bent Mathiasen præsenterer nogle af de styrker erfarne medarbejdere har i forhold til andre medarbejdergrupper, og ideer og forslag til, hvordan du kan sætte dem i spil på arbejdspladsen og i livet på vej mod pension.

Udbytte:

– Hvilke fordomme er der omkring den ældre del af arbejdsstyrken – hvilke modsvar er der til dem?- Hør om, hvordan du bør orientere og forberede dig og definere drømme og ønsker for senkarrieren
– Få bud på, hvordan du kan klarlægge personlige og arbejdsmæssige mål og værdier
– Overvejelser omkring at fortsætte på arbejdet med en nytænkt god balance mellem arbejdsliv og fritidsliv
– Bliv forberedt på, hvordan du kan medvirke til at styre udviklingen i senkarrieren
– Hvordan vi førhen så på dem over 50, 60, 70 – og 80 år – og hvordan man må se dem fremover
– Få idéer til, hvad du skal gøre i din forberedelse til seniortilværelsen

Der vil i løbet af aftenen være afstemninger, hvis resultater vores diskussioner tager udgangspunkt i. Så husk at medbringe mobilen, så vi kan få din stemme med.

Inspiration til dine medlemmer

Lone Nordby og Bent Mathiasen fortæller om, hvordan du kan skabe en god senkarriere

Bent Mathiasen er selvstændig seniorrådgiver i MathiasenMotivation.dk. Både fagligt og personligt har Bent gennem de seneste 15 år haft fokus på de erfarne på arbejdsmarkedet. Og det har resulteret i en ny videndeling, som Bent formidler gennem seminarer, samt ved foredrag og seniorkurser.

Lone Tranholm Nordby har en lang marketingkarriere bag sig. I 2021 tog hun initiativ til “Adgang til Arbejde for Alle” (senere Perspektiv på Alder) og fik sammen med daværende headhunter Bo Sandberg Folketinget til at gennemføre, at man ikke længere på danske arbejdspladser må spørge om alder ifm. digital jobsøgning. Målet med Perspektiv på Alder er at ændre samtalen om dem over 50 år, så de bliver anset som en ressource.

Kom og vær med til at udvikle Perspektiv på Alder

Netværk og diskussion om fremtidige 50+-initiativer

Der har været forskellige 50+ og senior-initiativer, som har handlet om senkarriere i en eller form.

Den aktivitet og diskussion vil vi gerne fortsætte. Så hvis du føler, at du brænder inde med emner, som du gerne vil byde ind med, så kom med til teamsmøde. Vi ved, at der er mange vinkler, så vi må måske også tale om en prioritering af temaer, således at den fælles stemme bliver fokuseret. 

Hvad ligger tæt på dit hjerte? Hvad optager dig, når vi taler om fremtiden for os over 50 år? Deltag i netværk med andre, som ligesom dig er optaget af livet og arbejdslivet efter de 50 år.

Kom og vær med i diskussionen om, hvordan vi skaber en meningsfuld erhvervsaktiv tilværelse også i en høj alder. Kom med dine bud på, hvad der skal til for at det kan lade sig gøre.

Du kan vælge imellem to datoer:

Søndag den 24. april, kl. 19.00-20.00

Onsdag den 4. maj, kl. 19.00-20.00

Vi glæder os til at møde dig!

Udvikling

Tilmeld dig teamsmøde den dag, der passer dig bedst

Hør om vores tanker og idéer. Din mulighed for at påvirke, hvad vi skal arbejde på.

Det seneste år har vi hos Perspektiv på Alder gået til møder, deltaget i debatten og fået en mængde input fra en masse mennesker omkring livet efter de 50 år. Vi startede egentligt vores arbejde, fordi vi gerne ville ændre på virksomhedernes mulighed for at spørge om alder ifm. jobsøgning. Dette bliver nu ophøjet til lov – og så er vores arbejde i Perspektiv på Alder måske færdigt?

Men i processen med at ændre på loven, har vi også fået indsigter og viden om, hvad der sker, når mennesker nu kan blive 100 år – og vi har diskuteret, hvordan man kan indrette livet og vilkårene i livet bedre, sådan at man får mere ud af de 20-30 år, som vi nu har fået foræret.

Ved vores møder har vi talt om mulighederne med det lange liv, vi har talt om aldersdiskrimination, vi har talt om generationer, vi har talt om, hvad vi mener om udtrykket “senior”, vi har talt om udvikling. 

Vi har i teamet bag Perspektiv på Alder masser af idéer

  • Men hvad synes du, vi skal tale om? 
  • Hvad synes du, Perspektiv på Alder skal have/tage fokus på?
  • Hvordan skal vi gøre det? Skal vi etablere en medlemsvirksomhed?
  • Hvad skal der til, at du vil være medlem?
Udvikling

Kom og vær med i samtalen

Vi har planlagt flere Teamsmøder i løbet af april.

Du kan deltage på følgende tidspunkter:

A. 7. april, kl. 18.00-19.00

B. 10. april, kl. 13.00-14.00 (aflyst)

C. 10. april, kl. 17.00-18.00 (aflyst)

D. 19. april kl. 17.00-18.00

Der er max deltagerantal på 20 mennesker, men hvis vi ser, at folk er meget interesserede i at deltage, lægger vi flere arrangementer ud samme dag.

Udvikling