Mød Perspektiv på Alder

Foredrag: Gør dine sidste år på arbejdsmarkedet til de bedste

Er du over 50 år? Så vil du sandsynligvis opleve, at der sker meget i livet, når du har rundet det 50. år.

Ikke kun i dine omgivelser, men også hos dig selv, hvor ungerne kan selv og etablering af familie for længst er bag dig. Du kommer nu ind i en periode, hvor du vil have fokus på dig selv og din egen udvikling, som ikke kun er arbejdsbetinget, men som gerne skal fortsætte positivt på den anden side af pensionsalderen.

I disse år vil opfattelsen af mennesker over 50 år og deres muligheder ændre sig i takt med, at demografien ændrer sig, gennemsnitsalderen stiger og vi bliver flere ældre end yngre i samfundet. Denne udvikling har stor betydning for, hvad vi kan forvente af vores alderdom og vejen derhen.

På fyraftensmødet vil Lone Tranholm Nordby præsentere, hvordan man ser på de 50+-årige – og hvordan man kunne se på dem i fremtiden og Bent Mathiasen præsenterer nogle af de styrker erfarne medarbejdere har i forhold til andre medarbejdergrupper, og ideer og forslag til, hvordan du kan sætte dem i spil på arbejdspladsen og i livet på vej mod pension.

Udbytte:

– Hvilke fordomme er der omkring den ældre del af arbejdsstyrken – hvilke modsvar er der til dem?- Hør om, hvordan du bør orientere og forberede dig og definere drømme og ønsker for senkarrieren
– Få bud på, hvordan du kan klarlægge personlige og arbejdsmæssige mål og værdier
– Overvejelser omkring at fortsætte på arbejdet med en nytænkt god balance mellem arbejdsliv og fritidsliv
– Bliv forberedt på, hvordan du kan medvirke til at styre udviklingen i senkarrieren
– Hvordan vi førhen så på dem over 50, 60, 70 – og 80 år – og hvordan man må se dem fremover
– Få idéer til, hvad du skal gøre i din forberedelse til seniortilværelsen

Der vil i løbet af aftenen være afstemninger, hvis resultater vores diskussioner tager udgangspunkt i. Så husk at medbringe mobilen, så vi kan få din stemme med.

Inspiration til dine medlemmer

Lone Nordby og Bent Mathiasen fortæller om, hvordan du kan skabe en god senkarriere

Bent Mathiasen er selvstændig seniorrådgiver i MathiasenMotivation.dk. Både fagligt og personligt har Bent gennem de seneste 15 år haft fokus på de erfarne på arbejdsmarkedet. Og det har resulteret i en ny videndeling, som Bent formidler gennem seminarer, samt ved foredrag og seniorkurser.

Lone Tranholm Nordby har en lang marketingkarriere bag sig. I 2021 tog hun initiativ til “Adgang til Arbejde for Alle” (senere Perspektiv på Alder) og fik sammen med daværende headhunter Bo Sandberg Folketinget til at gennemføre, at man ikke længere på danske arbejdspladser må spørge om alder ifm. digital jobsøgning. Målet med Perspektiv på Alder er at ændre samtalen om dem over 50 år, så de bliver anset som en ressource.

Afholdte arrangementer med Perspektiv med Alder (udvalgte)

I løbet af foråret 2022 inviterede Perspektiv på Alders stifter, Lone Nordby, en række mennesker, som havde udvist interesse for udvikling af en NGO eller anden interesseorganisation, som kan tage fat på den nye samtale, der er brug for om 50+ arbejdsstyrken i Danmark for at gøre op med fordommene omkring denne gruppe på det danske arbejdsmarked.

shutterstock_1482364103

Møde

Hør om vores tanker og idéer. Din mulighed for at påvirke, hvad vi skal arbejde på. Efter en række digitale møder, er der ved dette møde mulighed for at netværke med andre, påvirke prioriteringerne og spille ind med egne bidrag.

Læs mere

Der har været forskellige 50+ og senior-initiativer, som har handlet om senkarriere i en eller form.

Den aktivitet og diskussion vil vi gerne fortsætte.

Kom og vær med i diskussionen om, hvordan vi skaber en meningsfuld erhvervsaktiv tilværelse også i en høj alder. Kom med dine bud på, hvad der skal til for at det kan lade sig gøre.

Læs mere

Det seneste år har vi hos Perspektiv på Alder gået til møder, deltaget i debatten og fået en mængde input fra en masse mennesker omkring livet efter de 50 år.

Deltag i mødet og giv input til, hvad du synes, vi skal tage fat på i Perspektiv på Alder i fremtiden.

  • Men hvad synes du, vi skal tale om? 
  • Hvad synes du, Perspektiv på Alder skal have/tage fokus på?
  • Hvordan skal vi gøre det? Skal vi etablere en medlemsvirksomhed?
  • Hvad skal der til, at du vil være medlem?

Læs mere

Andre møder og arrangementer med Perspektiv på Alder ( i udvalg)

Siden Perspektiv på Alder startede som en arbejdsgruppe “Adgang til Arbejde for Alle” ifm. borgerforslaget, som blev til lov, har Perspektiv på Alder mødtes med politikere, fagforeninger, interesseorganisationer og topledelser i danske virksomheder for at gøre opmærksom på uhensigtsmæssighederne ved at man ikke er så god til at inkludere +50-arbejdskraften.

Det er dog ikke arbejdsmarkedets parter, som alene er interessante at mødes med, når der skal diskuteres alderisme. Også den kulturelle samtale er nødvendig at tage fat på, da det er i kultur, forbrug og medier, at billeder af, hvad ´dem over 50, 60, 70 og 80 år kan, skabes.

Samling af billeder

 

Carina Randløv: Farvel uden tak Perspektiv på Alder købte en række billetter til premieren på Carina Randløvs film “Farvel uden tak. Vi trak lod om billetterne blandt konkurrencedeltagere, som tilmeldte sig konkurrencen. Læs mere om filmen.

Med beskæftigelsesminister Perspektiv på Alders Lone Nordby besøgte Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard og takkede for, at han havde lyttet til Perspektiv på Alder og havde taget indholdet af vores borgerforslag med i Folketinget. Indholdet af vores borgerforslag om at stoppe med at spørge om alder på digitale jobsøgningsportaler den 1. juli 2022 blev til lov.

Læs mere.

Lars Fruergaard Jørgensen og Lone Nordby På besøg hos Lars Fruergaard Jørgensen hos Novo Nordisk

Ved vores møde med Lars Fruergaard Jørgensen talte vi om den endnu ikke så ofte udbredte D&I-parameter, alder. Vi talte om væsentligheden af, at det er et tema, som danske virksomheder skal forholde sig til i fremtiden. 

Læs mere. 

Vi vil så gerrne, at du bli'r lidt længere Perspektiv på Alder i paneldebat med Lederne, VIVE, DA og PFA ved Folkemøde 2022.

Læs mere

Mød Perspektiv på Alder

Lone Tranholm Nordby
Lone Tranholm Nordby (credit: MEW)

Stifter af Perspektiv på Alder, Lone Tranholm Nordby, stiller gerne op til jeres arrangement, når der skal tales om alderisme på arbejdsmarkedet, livsfaser og indretning af arbejdslivet samt pension og fastholdelse af 50+-arbejdsstyrken.

Lone Nordby taler

Perspektiv på Alders Lone Tranholm Nordby  medvirker  ved events, der handler om 50+-ere, alderisme, diversitet og fastholdelse.