Læs vores mission

Perspektiv på Alder har til formål at ændre mind-settet omkring alder.

Vores fokus ligger på det længere liv. Ikke kun den sidste del af livet, men hele livet. Et samfund, hvor borgerne trives i alderdommen kræver opmærksomhed på hele livet.

Længere liv nødvendiggør en gensyn med samfundets institutioner og kræve en udvikling af de traditionelle samfundsmodeller for længere liv kræver nye normer og ændret praksis i uddannelse, arbejdsliv, familieliv, som spænder over flere generationer.

Nyt Mindset, nye resultater

Den 22. april vedtog Folketinget, at det er forbudt at spørge om alder, når folk søger job.

Denne lov er resultatet af en indsats, som de oprindelige stiftere af Perspektiv på Alder , Bo Sandberg og Lone Nordby, stod for i foråret 2021, hvor beskæftigelsesministeren lyttede til argumenterne bag – og tog indholdet af et Perspektiv på Alders borgerforslag med til Trepartsforhandlingerne. Her nikkede alle tre parter til forslaget – og vejen  for, at indholdet af borgerforslaget blev til lov var banet. 

Lone Nordby udtaler i forbindelse med lovvedtagelsen: “Man kan jo sige, at en sådan beslutning er symbolsk. Men vi tror, at gennemførslen af denne lov vil få samme betydning, som det er i dag er uhørt, at spørger til de yngre menneskers planer om familieforøgelse ved jobsamtalerne”. 

Hun tilføjer: “Vi er meget glade for og stolte på demokratiets vegne, at det lykkedes en lille gruppe mennesker at påvirke politikerne og ændre på status que. Men vores arbejde med at bekæmpe alderisme er slet ikke slut med vedtagelsen af loven. Den er kun lige begyndt. Der er mange uhensigtsmæssige aldersbetingede vilkår på arbejdsmarkedet, som vi i fremtiden ønsker at gøre op med.”

Læs mere om historien om borgerforslaget, som var startskuddet til Perspektiv på Alder.

Hold dig opdateret om vores aktiviteter og fremtidige planer, som vi meget gerne vil dele med dig. Du skal blot udfylde nedenstående formular med din email-adresse.

Nyhedsbrevet vil indeholde information om de projekter, vi sætter i gang i fremtiden.

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev

Perspektiv på Alder i medierne

Mød Perspektiv på Alder

Udvikling

Udvikling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Accordion Tab Title 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Omtale i Ugebladet Søndag

I takt med at aldersdiskrimination er blevet et tema, som tages alvorligt, er der flere artikler i ugebladene, som tager dette tema op.

Perspektiv på Alders stifter, Lone Nordby, medvirkede i en artikel i ugebladet Søndag i september 2022.Artikel fra Søndag