Perspektiv på Alder i Politiken

Den 24. januar 2022  blev Perspektiv på Alder lanceret første gang i Politiken. 

’Perspektiv På Alder’, hedder bevægelsen, der skal fungere som interesseorganisation og talerør for en stadig større gruppe af erhvervsaktive lønmodtagere i alderen 45-72 år, der nægter at overgive sig til »stigmatiserende fordomme« om seniorers manglende produktivitet og omstillingsevne.

»Vi skal holde op med at se seniorer som affældige, tunge og uproduktive. De fleste er lige det modsatte, og det skal vi udnytte – ikke frasortere«, siger Lone Nordby, der fungerer som bevægelsens talskvinde og ansigt ud ad til.

Seniorerne spiller i forvejen en nøglerolle på arbejdsmarkedet og for dansk økonomi, fordi det i høj grad er de ældre lønmodtagere, der byder sig til, når arbejdsgiverne skriger på hænder, viser flere analyser.

Nu vil den nye bevægelse prøve at sætte et nyt perspektiv på alderen:

»Vi har som mennesker fået foræret 20 til 30 ekstra leveår på grund af vores bedre helbred og sundhed, men det er, som om vi ikke kan finde ud af at indrette os efter dette mirakel ude på arbejdsmarkedet. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at få den skævhed rettet ud«, siger Lone Nordby.

Perspektiv på alder i Politiken